kde chybí rozum
tam se střílí
a trvalo to
jenom chvíli
než zmizel navždy
kdesi v háji
pocit, že slova
smysl mají
zaseli vítr
sklidí bouři
i když se z jejich
hlavní kouří
a pravda
ubitá a nahá
s láskou si hýčká
svého vraha
***
pravda a láska zkysla nenávistí
dnes pravdu mají jenom lidé čistí
demokracie umřela, už není
konečně přišlo havlovské Odcházení
co čekat zítra, jenom větší bídu
svou pravdu vnutí všemu lidu
ti, kteří vědí, jak to chodí
kostěné brejle zmrdů se teď hodí
láme se chleba a zítra budou kosti
každý je tvůrcem svojí budoucnosti
a v té mé, sorry, místo není
pro pravdolásku, která zuby cení
Celý svět je nějak naruby
Kdedo hloupě žvaní
A nevidí si do huby
Měli by lidé vědět přeci
Jaké říkají hrozné věci
Taková je naše doba
Samá zloba
16.05.2024 14:17:18 | kozorožka