A všechno jasmínově zavoní

A všechno jasmínově zavoní

Anotace: ooo…..ooo

====================

==============

Po koberci z jarní trávy
tam se krásně tancuje,
muziku tam cvrčci hráli
motýl křídly bubnuje.
Tulipán jak ve džbánečku
trochu ranní rosy má
nakloní se,jen trošičku
a rosa cvrčka vykoupá.

Dnes jsem dohrál,stěžuje si
na mokrý papír notový,
motýlka o nový prosí
kde ho má vzít? Nepoví.
Motýl letí nad paloukem
přiletěl až k jasmínu,
zakrouží nad bílým květem
no já se z toho pominu.

Že našel papír na ty noty
tak šťastný letí zpět,
vůní si však spletl cesty.
No to nám musí povědět.

Že nevšiml si tulipánů
tak letěl „o dům dál“
cvrček na něj volá,jsem tu.
On se mi ten motýl zdál?
Květ jasmínu dolů padne
a cvrček neví proč asi?
Noty psát ho nenapadne
tak aspoň přivoněl si.

I bez not potom zanotoval
na ty svoje housličky,
v trávě broučky roztancoval
velký i ty maličký…
~~~~~~~~~~~~~
A všechno jasmínově zavoní
~~~~~~~

=================

Autor Květka Š., 17.05.2024
Přečteno 68x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Paulín, Chane, Psavec, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc pěkné. Taky jsem psal báseň o jasmínu.

17.05.2024 21:54:44 | Paulín

líbí

Kytičky a pejsek,ju.

17.05.2024 15:21:58 | mkinka

líbí

zdá se mi to, nebo je to irčan?

17.05.2024 15:18:20 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí