Havranie vlasy
prikryté striebornou
inovaťou liet,
počas ktorých si
prečítal básní stoviek
jar, leto, jeseň, zima, jar
jar jaro jara kvet
kvitnúci sladkastým snom
z ktorého sa napiť
chcem plnými dúškami
počúvať trávu
šepkať šušťaním krídielok
tisíciek maličkých mušiek
jar, leto, jeseň, zima, jar
jar jaro jara svet
na špičke tvojho nosa
ma čaká strmhlavý zlet
na zem dopadnem
ako lupienok z kvetu
na poslednom schodíku
na jazyku
pri krbe a v dotyku
vidím vystreliť motyku
je to dvadsaťdva liet
ale jar je stále v rozpuku.
jar, leto, jeseň, zima, jar
jar jaro jara všetko
hneď
zídeme sa pri šrankoch na Dunaji.