Místo spánku
Brouzdám
a čtu ,
kdo byl
Percy Bysshe Shelley.
On zemřel, Bože
v devětadvaceti.
I George Gordon Byron
smutnil.
Dívám se ze stolu
na sochy andělů.
Každý má jinou tvář.
Básníci prožívají
tisíce ampliónů,
co jiní přehlíží.
Shelley se utápěl v depresích,
měl démony i životní poklesy.
Jak lidé jsou si podobní
v tom jednom,
že ten a ten rady -
neví si.
Každou noc umíráme
a probouzíme se s nebesy.
Ty zvláštní stavy noci.
Dobrou noc,
kocour měl svačinu
už ve tři v noci.
Já psala jen do zpravodaje
té širé dlouhé noci.
Probdělé hodiny
občas rdousí.
Jen slova křísí
a jsou velmocí
v tísni
i v zoufalství.
Přečteno 91x
Tipy 23
Poslední tipující: Paulín, Vivien, Misha, IronDodo, Alala, Marťas9, mv97cz, J's .., jort1, Jan Kacíř, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)