Modlitba

Modlitba

Anotace:

Odtékáš

Se vzpomínkami

Které dotkly se

Kdysi hvězd

 

Prázdno je

Příležitost

Co jednou

Stane se 

Novou studnou

Tvojí moudrosti

 

Máš v sobě

Už chvíli

Tiché místo

Co mlčí

Když Vesmíru 

Na okamžik 

Zastavil se dech

 

Hvězdný prach

Dostal barvu duhy

Když bílá a černá

Podaly si opět ruce

U kořene všech

Dávných příběhů

 

Slon už nestojí 

Na jedné noze

A želva vydala

Se na okružní 

Plavbu světem 

 

Všechna břemena

Proměnila se 

Ve skromná požehnání 

Na tvojí poslední 

Pouti nitrem

 

A nakonec

Když už není

Kam dál teď jít

Usedáš k modlitbě

A necháváš

Svoji řeku plout

Vstříc svobodě

Přítomného okamžiku  

Autor Denael, 20.05.2024
Přečteno 101x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, Jan Kacíř, Chane, zase já, Tomcat, Sonador, seitodo, Anfádis, cappuccinogirl, Kan, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jsi tichá,
ale tvé psaní o tobě hodně říká...
V tvé řece zdá se klidný proud,
možná i proto nebojíš se plout
směrem ke svobodě:-)*

20.05.2024 19:55:02 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí