Smútok

Smútok

Anotace: -


Smútok

Smutná, ach, duša tvoja,
smutný pohľad tvoj,
nemáš dnes pokoja,
nemáš domov svoj?

Chceš rozbiť žiaľ
hoc si životom ozdoben,
v náručí tvrdých skál,
si len prach a zem.

Viac neprosíš, nežaluješ,
na tento svet
neklaješ, nebeduješ,
viac potešenia už niet.

Na zmar vyšli všetky sily,
na tej šírej zemi,
túžby sa nesplnili,
každý kút je hluchý, nemý.

Smútok je boľasť ducha,
srdca tlkot potreba,
v trpení prosba hluchá
tichý pohľad do neba!

Autor IronDodo, 23.05.2024
Přečteno 49x
Tipy 21
Poslední tipující: Emily Říhová, martinaV, jort1, Chane, Emani, Anfádis, Jiří I.Zahradník, Marťas9, Psavec, zase já, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná, kamaráde.
Taková smutná odpověď na otázku: Kde domov můj?:-)

23.05.2024 12:45:38 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí