Jitřní páv

Jitřní páv

V ranním obzoru zrozen páv
král barev po prohýřené noci
zpěvem tklivým skloněn nad plátnem řeky
sám v odvaze pro první vteřiny jitra

Obrazy žen a dívek do terčů vpity
v odkvetlé vzpomínce
unášeny do kouzel zapomnění

Rozhoupaná kyvadla noci
v úsvitu pohledy plné důvěry
Ty a já zrozeni z nestálosti chvíle
zář tající zimy
v kalichu terpentýnu navždy
Autor RadekČ, 24.05.2024
Přečteno 57x
Tipy 22
Poslední tipující: jort1, Lesní žínka, Žluťák, Emani, cappuccinogirl, IronDodo, Jan Kacíř, Pampalini, martinaV, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí