Čo si zaseješ, to budeš žať

Čo si zaseješ, to budeš žať

Anotace: zhyzdiť-robiť škaredým : chmár-tmavý dažďový oblak, mrak - položenie, nebezpečenstvo

Čo si zaseješ, to budeš žať

Tak sa menil času tvar
kým známy okolo mreli
na stráni kamenistej
hospodár
zbiera plody, čo dozreli
a v duši čistej
viere veľkej skladal dar
k dverám, ktoré uzavreli
v diaľke hmlistej
čas zhyzdil jeho tvár 
a slepé strely
na tvári kyslej,
keď sa pominul hrôzy chmár,
slová skôr mreli,
ako ich vyslovil otrokár.

 

Autor IronDodo, 24.05.2024
Přečteno 46x
Tipy 16
Poslední tipující: jort1, Chane, Emani, Tomcat, cappuccinogirl, martinaV, Anfádis, Žluťák, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí