Jak zakokrhal kohout

Jak zakokrhal kohout

Anotace: ~~~~~~~~~

...............

~~~~~~~~~
Slyšeli jste?
Že se v našem lese
chystá velká sláva
Divoženka od krmelce
ta se večer vdává.
A rozcuchanou Divoženku
bere si sám lesní Hejkal.
„Prý ale ještě nemusí“.
Oddával je
ctihodný pan Netopýr
a rád pak celou svatbu
ještě vyfotil.
Hostina se koná
pod Smrkem v Jehličí
svatební fanfáru
tu jim divočáci zakvičí.

Přípitek se chystá
z trnkového vína
koláče budou z prašivek
ze smržů zmrzlina.
Tím pak skončí pohoštění?
Nic jiného už není?
Ale je,ještě vám nabídnou
šišky na kmíně
pak brouky
v každé ostružině,malině
a už nic,nic,nic
tak tě pic,pic a pic.
Jak zakokrhal kohout
jdou domů
všichni svatebčané
z nočního tance
mají haxničky uondané.
Až zase v noci,
dál se pokračuje
vyje se taky na Měsíc
a tancuje.
~~~~~~~~~~~~~~

......................

Autor Květka Š., 24.05.2024
Přečteno 46x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V lese zas chystá se svatba??? Připomněla jsi mi tu milou písničku "V lese, jó v lese, na jehličí, koná se svatba trpasličí:-)
Však tentokrát
Divoženka a Hejkal budou se brát...
paráda
mám ráda
příběhy, co les kouzelně vypráví:-)
Děkuji, ráda jsem si přečetla, moc milá báseňka:-)*

24.05.2024 18:43:35 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí