Okvětní lístky když trhala
Má, či nemá mě rád
Ptala se té květiny
Proč bolí milovat
Zašuměl tiše les
Zachvělo se větvoví
Les, ten všechno ví
Tak proč to nepoví
Ptala se větru
Ptala se trávy
Ptala se oblaků
Slunce se na ni chvíli smálo
Pak vklouzlo do mraků
Ptala se stále
Zas a znova
Dokud v tichu lesním
Neumlkla slova
Když nastalo ticho
Dostavil se klid
A s ním přišel pocit
Prchavý a vzácný
Jak krásné je žít