Anotace: ....
za zvuků metronomu
s pohledem na pohledy
vyrývám do atomu, slova dle nápovědy
slova, jež znějí...
znějí až téměř plaše
když řveš je z amplionu
že prý máš málo haše
prosil bys plný kýbl, na týden pro rodinu
byť zvyklý na příděly
jsem z trochu jiné kaše
miluji slovo bdělý…
mám doma pod postelí
pořádně zkyslé zelí a tašku plnou tašek
vedle pak leží Vašek…
nebuďte zkoprnělí
je to můj starý méďa
z doby, kdy já byl mládě, co žil jak kus ve stádě
hledal jsem, kam že patřím
a
přilnul k medvědovi
***
češtinu míval za tři a Vašek ke mně patří
za zvuků metronomu
jsem šťastný, že jsem dole
obaly od atomů, se válí všude kolem
výbuchy pro výbuchy
ohluchly moje uši
obrazy pana Muchy
ř í k a j í mnohem v í c E...
nežli jen
kdo z nás t u š í