Balada o životě II.

Balada o životě II.

Jak chamtivý sup,
kořist uniknout si nedá.
Ani, sebemenší, chlup,
neztratí se od oběda.
S jinými společně sedá,
i oni chtějí urvat více.
Chová se, jak eminence šedá.
Raději vyhnout se politice.

Denně si pěstit vlčí chrup,
ten děsivý, ostrý až běda.
Včas dokázat ohnout trup
a sklonit hlavu, když se zvedá.
Věrně se držet svého kréda,
když musíš, stůj jako svíce.
Svůj svého si hledá.
Raději vyhnout se politice.

Problém se zjeví, co by dup,
i kdybys vykřičel si plíce.
Vždycky se najde řádný hňup.
Raději vyhnout se politice.

Autor Kan, 29.05.2024
Přečteno 50x
Tipy 14
Poslední tipující: jort1, Chane, Fialový metal, Alala, IronDodo, Anfádis, Emani, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vyhnout se politice nejde, bohužel. I když budu žít na samotě, v poušti nebo jinde, vliv politiky světové, domácí i komunální prostě ucítím.

29.05.2024 18:52:51 | Admirál

Vypni všechna media a omezíš to na snesitelné minimum. :-))

29.05.2024 19:26:45 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí