Ešte som tu

Ešte som tu

Anotace: -

Ešte som tu

Tieň v stopách sliedi
do diali zrak dvíham
do hlbín vlastnej biedy
pokorne si líham
a môžem sa stále hnať
prehrami sa nechať predbiehať.

Ži fantázia v dávnej sláve
vzdialená, ako oceány
zdobené vence sny mihotavé
položené u nebeskej brány.
Osvetľuješ diaľky zradné
ty hviezda moja, ktorá nezapadne.

Láska slávna, slávou preslávená
siahaš vysoko do výšok ohnivých
na vlnách tvojho mena
utone  pýcha z všetkých pých.
Ty idol nekonečných síl,
ty chvíľa, všetkých chvíľ,

ktože bol by tak smelý
hasiť ranné zore
vlastným menom krstený
uzavretý v kláštore.
Svetlo svieti, ktoré zhasína,
koniec končí, ktorý začína.

 

 

 

Autor IronDodo, 29.05.2024
Přečteno 60x
Tipy 25
Poslední tipující: martinaV, Dejvis, jort1, RadekČ, Ophelia81, Chane, Emani, Fialový metal, Psavec, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem pekný večer

29.05.2024 19:11:45 | IronDodo

Rádo se stalo.

29.05.2024 19:12:22 | mkinka

Velmi pekné.

29.05.2024 19:03:46 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí