Za čím tužím

Za čím tužím

Anotace: -

Za čím túžím

Za ničím túžim, keď čakám ráno,
keď v duši už vyhasli hviezdne svetlá,
akordy snov zmierajú áno,
túžba do cesty dnes sa mi vplietla.

Za ničím túžim, keď volám pomoc,
keď slnko si po oblohe pláva,
aká, že je to nemoc!
Do dlaní padá horúca hlava.

Za ničím túžim, keď večerné víno
pokýva v pivniciach plesnivé dosky
zahreje ranné kapučíno
plamenné, vášnivé bozky.

Za ničím túžim, keď som zbadal
padajúce hviezdy neba výzdoby,
kde som najkrajšie sny skladal,
tam čakajú na kosti prázdne hroby.

 

Autor IronDodo, 31.05.2024
Přečteno 65x
Tipy 19
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Marťas9, jort1, martinaV, Psavec, Ondra, Kan, Emily Říhová, Anfádis, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, citlivá báseň

31.05.2024 20:51:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí