Hroby myší

Hroby myší

Anotace: Píseň

1)

V zahradě skryté mezi domy
hluboko v srdci města
hroby myší mlčí
příběhy v nich ztracené
Každý kámen tichý
každá větev zpívá píseň
o těch kdož tu žili
a o zemi co si je vzala zpět

Večerní mlha stoupá
pokrývá ten kout
kde myši kdysi procházely
Teď ticho vládne tu
Starý strom si pamatuje
jizvy ve své kůře nese
A nad hroby pak šeptá
příběhy jichž byl svědkem

Ref:

Slyšíš to tiché volání
v zahradě plné stínů?
Tady spí myši z dávných časů
ve věčném odpočinku
Nikdo neví
proč tu jsou
Proč zahrada je skrývá
Jen noční vítr smutně vyje
jak příběhy vypráví dál

2)

Město kypí životem
zvuky
světly
shonem
Ale v té zahradě tajemné
čas dávno přestal běžet
Kočky tiše proklouznou
jak noční strážci chodí
A nad těmi hroby malými
jim jejich osud dochází

Měsíc nad zahradou stojí
jako strážný v noční tmě
a jeho stříbrný svit tančí
na kamenech a v trávě
Hroby myší odpočívají
v klidu
bez bolesti
V té malé tajemné zahradě
V srdci velké městské spleti

Ref:
Autor Duhová Rybička, 01.06.2024
Přečteno 62x
Tipy 12
Poslední tipující: Frr, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, zase já, kozorožka, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká!

01.06.2024 01:49:08 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí