obraz Mikuláše Medka
v bezednu tmy
jiskra bílá
zapálí
nebo zhasne
tichá
tam kde se vina
krví smyla
leží
a jenom mělce
dýchá
a v prosektuře
správné víry
bij s námi
nebo přijde trest
hvězdy jsou
jenom do tmy díry
čím více cípů
tím víc gest