Návrat z ...

Návrat z ...

Po dlažbě opršelé,
zvuk těžkých kroků se potácí.
Do noci potemnělé
se pomalu, pomalu vytrácí.

Ztracený tulák se plouží,
rukama ve tmě šátrá.
Občas uklouzne v louži,
o svá bojí se játra.

U jednoho seděli stolu,
neznámý a on.
Levného alkoholu
snad vypili demižón.

Teď nocí domů tápe,
potulnou kočku míjí.
Je tma, neví kam šlape,
sám v celé galaxii.

Autor Kan, 01.06.2024
Přečteno 50x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, Jiří I.Zahradník, jort1, zase já, Psavec, Ophelia81, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí