Ryby IV

Ryby IV

Anotace: Tato várka obsahuje veršovánky (o rybách), které jsem hned vyřadila. Byly to první nástřely, taková jazyková rozcvička. šlo se jen po rýmu a stejně znějících slovech, křeč nekřeč. Na chvíli je sem dám, ať nesedí v šuplíku.

MAKRELA

Slečna makrela sledě nechtěla.

Prý má špatnou pleť,

ten sleď.

Radši má pana sardinku,

ten s pletí problém nemá

ani trolinku.

 

VELRYBY

Velryba je vážená dáma

na rybím trhu s nevěstama.

jen ženich se namlouvati zdráhá -

je pro něj tuze těžká váha.

 

LOSOS

Losos sosal losí nos

pod sosnou s hnízdem plným vos.

Dososej, losose, máš vosu na nose.

Potáhneš po proudu chudý a bos.

 

KARETA

Kareta s kartonem karet

šine se po pláži.

A dost ji zaráží

kárový kluk, co z káry spad na ret.

Autor Edina Elwes, 01.06.2024
Přečteno 75x
Tipy 10
Poslední tipující: Kan, Ondra, martinaV, zase já, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

velrybám, jo to seznamování trvá dýl,
někdy si ta druhá velryba myslí,
že jsou jen kamarádi
mám sešitý ret...

18.06.2024 16:56:39 | nerez

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí