Kameň
Srdce leží na ceste
ako kamienok
skúmam ho na mieste
z boka na bok.
A tu mi napadne
divný nápad,
či ten kameň na dne
nemá krajší vzhľad.
Nazrem dnu
a tu — rýdze zlato
v chatrnom kamienku.
Čo poviete na to?
Aj hľa! — veľmi často
takto sa mýlime,
že v zlaté srdiečko
že iba kameň vidíme.
A někdy třeba ledová kulička ve zlatém obale... nikdy nevíš:-)
Pěkná básnička.
02.06.2024 20:04:10 | Žluťák