Psáno z hnízda jiřiček

Psáno z hnízda jiřiček

Anotace: Harmonika 2024

Vzpomínám,
jak ukazoval
jsi mi hnízdo
a zpíval
v rose bdění.

Já hlídala Tvůj spánek
s touhou po rozednění
a číhala na klid
v luně milování.

Vyšla jsem ze sprchy
a jiřičky klábosí.
Jsem jinde
a báseň se line
do tři tisíce slov.


Proč láska není jednoduchá?


Často zpívá samota
a bez milování
není nota.
Je to jako kurděje,
co námořníci
na moři dříve měli.

Nejdříve chtění
a pak slz vystřízlivění.

Ztráta maluje safíry.
Proč milujeme právě toho
a hvězdy jsou jinde napojeny?

Cit je duše churavění.

Už se spolu nepodíváme na hnízdo.


To bolí.

Civím do stěn v posteli.
Autor mkinka, 03.06.2024
Přečteno 73x
Tipy 30
Poslední tipující: Misha, Martin Kredba, Aramgad, Jan Kacíř, Kan, Tomcat, Marten, Psavec, Marťas9, Frr, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí