Zmámena sluncem
Zpita deštěm
Vzhlížím vzhůru
Prosím, ještě
Ještě chvíli
Nech mě jít
Vždyť nedošla jsem
Ještě k cíli
Tam, kde je klid
Snad věčný Žid
Či pouštní nomád
Je mi vzorem
Můj cíl, tam kdesi
V dáli za obzorem
Tak jako poklad
Kdesi skryt se skrývá
Snad hora hor
Či věčná voda živá
Bůh ví, snad je to kříž
Někdy zdá mi
Že uvidím jej již
Jak fata morgana
Chvíli je a není
Vidím jej
Pak mizí v zapomění
Zmámena sluncem
Déšť mi tváře smáčí
Za svým cílem
Odnikud nikam kráčím
A přec jen cítím
Že cíl se stále blíží
A Bohu odevzdávám
Vše, co mě stále tíží
Až sejmu tíhu svou
Ze svých ramen
Pak lehká budu
Jako bys řekl Amen
A cíl sám
Tu jistě náhle bude
Kde, no prostě všude