Dny padají na bedra zimy
se studenými sněhy,
svíčka hoří jako hvězda na oltáři,
a je těžké říct to obyčejnými slovy.
Jak hořká a smutná je má duše,
za vším, co tiše, nepozorovaně uteklo,
již se nikdy nevrátí,
v červencovém vedru, vybledlého léta.
Vůně třešňových sadů,
prach cest pod nebem,
s čarami ztracených stop,
měřeno tichými kroky.
Byli jsme přitahováni osudem,
stíny na patchworkové dece,
hnaní nesplnitelným snem,
kterému jsme bezmezně věřili.
Strhující série momentů se rozpadla
na okamžiky v krátkých řádcích sonetu.
Ale ty a já jsme zůstali navždy,
pod sluncem, někde tam, v minulém létě.
Strhující momenty strhující básni sluší. Moc ráda jsem se začetla.
06.06.2024 20:41:49 | cappuccinogirl