Amorov sen
Srdce blúdi po adresách
šľape ako stroj
obraz lásky zadymený
krv mútna čierne steny
čudesná hra nekľud môj
láska iba v snách.
Kvapka času do kvapky sa vlieva
túlavé boty námesačných ciest
zmení sa v skutočnosť
cesty venčia márnivosť
láska, balzam lieku na slzy a na bolesť
do žíl sa vlieva.
Sen ach ten sen, o slnečnom svite
o túžbe po láske, čo srdce zhojí
o šťastí
o radosti
o pokoji,
ktoré nikde nekúpite.
Ó zbohom noc búrka praská
sen na prstoch niečo ráta...
Vitaj skutočnosť,
keď ocení sa jediná veľká cnosť
keď ohlásia nám úpadok zlata
ostane jediný symbol žitia: Láska!
Není lepší kalkulačka než prsty. Až po patnáctým pivu se ty výsledky trošku rozchází;-)
07.06.2024 14:57:28 | Žluťák
Tak jsi mne touhle básní pohladil...je v smutnejch tónech, ale to zakončení vlévá do srdce něco moc hezkýho... dobrou noc, Irone*
07.06.2024 00:12:09 | cappuccinogirl