Čas je těžké břemeno,
chutná hořce, jako pelyněk.
Dutinami vyschlých žil
přetéká bolestí,
které se nedá vyhnout.
Den, co odchází, změnil se
v cáry, není to ztráta,
nebudu věřit ani v ten příští,
budu chřadnout v mrtvém stesku.
Nevěřím, že někdy bude líp.
Jeho je pomsta a ocel
rezavé jehly bodá do srdce.
Pokud se to stane,
nechť šepot Tvých rtů
požehná mou věčnost.
baví mne ten přesah s ilustrací
a díky, žes mi vrátil čas do tvojí poezie
tempus je borec - ubírá i vrací
a zmírá, rodí se - však především tu žije :))
11.10.2024 09:37:00 | šuměnka
Moc díky - jen ten čas je neúprosný, letí jak divý, a já by potřeboval aby trochu zvolnil;-)*
11.10.2024 09:40:39 | Tomcat