Století není věčnost, rok není čas.
Každý den je magický kruh.
V něm nálezy a ztráty
někoho znovu potkají.
Kéž bych věděl v každém okamžiku,
kdo se narodí, kdo zemře,
kdo do náruče zapomnění,
nechtěně upadne.
Kdo se svým posledním přáním,
rozhodne o svém osudu,
kdo se ani nepodívá na rozloučenou,
kdo po sobě nikoho nezanechá.
Tichým zvukem, jemným znamením,
k nám promlouvá Chronos,
v kolotoči zvěrokruhu,
uchovává tato tajemství.
Století není věčnost, jen začátek.
Čas vrátí minulost.
Všechno, co bylo, vše, co se stalo,
někomu jinému se zase stane.
Tolik toho znát by pro mne bylo asi spíš prokletí...něco mi říká, že bych s tím vším neuměla naložit...a tak tohle "břímě", snad rozumně, přenechám jiným...
07.06.2024 20:08:50 | cappuccinogirl