Anotace: 8.6.1949 poprvé vyšel román 1984 anglického spisovatele George Orwella.
jsme mnohem dále
než se zdálo
a mnohem
mnohem
pevnější
dnešnímu světu
stačí málo
aby měl názor
jasnější
my
bystří
jako ostří nože
moc dobře víme
kde je cíl
ačkoli modlitba
Můj Bože
mlčí
když není
kdo by žil
názory vážně
promyšlené
co na tom
že jsou jako sníh
dnes bylo
zítra bude
ne ne
i myslet sám
už to je hřích