Do očí se mi nedívej

Do očí se mi nedívej

Anotace: *

Používat olej k hašení ohně
Se mi zdá být poněkud mimo mísu
Už začíná ten slavný večer
Kdy všichni co kdy něco chtěli
Zjistí že už to dávno měli
Starý uvaděč vypráví staré vtipy
Lidi se potí
Usrkávají pití
Předstírají že se baví
Někteří se baví doopravdy
Pak nastoupí hvězda večera
Ale jen stojí
Mlčí
Někteří lidé mlčí
Někteří křičí
Někdo není vůbec přítomen
Vidím prsa zdánlivě éterické bytosti
Představuji si že jsou to polštáře
A usínám v jejich měkkém obětí
Ty tam ale nic nemáš
Proto na tebe nemluvím
První láska byla dobrá
Divoká a osamělá
Miloval jsem srdcem
Pak už vždy jen rozumem
Okna já mě shlíží ze všech paneláků
A mrzí je že v nich nejsem
Ale v těch oknech jsou jiné životy
Jiné osudy
Moje ne
Jako cihlu k cihle stavíme domy
Tak přesně tím samým způsobem stavíme své já
A pak
Jednoho dne
Už není co stavět
Není co budovat
Zbývá už jen přečkat ty krásné dny těch druhých
Schovaný za vlastní zdí z obav a nenávisti
Strach je jako jed
Paralyzuje mě
Bojím se času
Protože mě tak ohlodává
Chci ještě udělat pár dobrých věcí
Než půjdu řeknu ti do očí
Nedívej se mi do očí

















































Tak jo pořád jsem ještě tady
Ale stalo to všechno vůbec za to?
Autor CoT, 09.06.2024
Přečteno 112x
Tipy 15
Poslední tipující: Loveless, Veru, jort1, IronDodo, enigman, NastyinyObjetí, cappuccinogirl, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

je to důležitý?

10.06.2024 15:39:47 | jort1

líbí

stálo...

10.06.2024 00:45:38 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí