Anotace: Český malíř, voják cizinecké legie, vězněný ve věznici Santé, obětavý člověk.
Na ornamentu zábradlí
čadilo poledne
rozkvetly, a pak zavadly
v něm ženy pohledné
ač sto dní s nimi večeřel
na stejném místě v domě
byl to jen on, co zdi svých cel
pokreslil, o vás, o mně
chuť vteřin ale byla hloub
než kam se smí
kde nekonečno zbortil jeden sloup
správcují pohodní
dál urousaný od svých snů
a nebyl jeden, pouhý
on sušil spodní prádlo víl
byl stojnou nohou touhy
v pouzdrových šatech chodívá
ta, co si nevybalí
na něho, Bůh suď, není zlá
to kdyby jste se ptali . . .