Kráčam námestím slobody
čo by povedal Štúr
kráčať tu tiež
na zemi rozbité črepiny
niekde za rohom sa objavujú
mihotom vidiny
nad Slavínom čierne mraky
je teplo a zem sa odparuje
vietor mi dvíha sukňu
je vidno pásik pančuchy
na výslní Povstalec
samopalom mi pripne
silonku k stehnám