Ríša tmy

Ríša tmy

Anotace: -

Ríša tmy

Na nekonečno modrom poli
slnko pomaly dokonáva
sadá za vrchy, hory
pláva si pláva.

Kde-tu veje chladný vánok
vtáčatá letia domov
hľadajú svoj spánok
v hlase zvonov.

Slnko, prosím nenáhli sa,
svieť nám dlho - svieť!
Naše srdce v kráse jasá
väčšej sily od teba niet.

Nenechaj nás, lebo zahynie kvet
oku zmiznú vrchy, háje.
V tme, ničoho niet
zmiznú krásy, zmiznú máje.

Čo nás teší, čo nás hreje
všetko zastrie závoj tmavý
ani tvár, čo sa smeje
nevidno, keď noc sa zjaví.

Ríša prázdna je noc tmavá,
večer otvára jej brány,
iba telo sladko spáva,
keď v noci loví vták dravý.

Autor IronDodo, 12.06.2024
Přečteno 75x
Tipy 18
Poslední tipující: jort1, Tomcat, Marťas9, RadekČ, Emani, Anfádis, Psavec, Ophelia81, Ondra, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

ďakujem

15.06.2024 08:16:40 | IronDodo

líbí

Rádo se stalo.

15.06.2024 08:25:59 | mkinka

líbí

Velmi dobrý text.Chvalim.

15.06.2024 08:11:31 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel