Leonardo od soboty odpočívá,
hází ocelové vážky do oblak.
Ve sklenici má lektvar na bolest v krku,
a v pěsti zívajícího motýla.
Postavil si takovou věž,
že on sám už neví, kde je východ.
Z labyrintu musí být cesta ven.
Od dnešního rána ke včerejšímu dni...
Ze střílny věže pokaždé vystřelí dělo,
na měsíc, a prorazí díru do nebe,
Ta střela, trochu jako láhev,
vyfoukne sníh jako peří z polštáře.
A Bůh se dívá, dívá se na věčné výtvory,
maluje štětcem, bez barvy.
Protože teď, bez lítosti,
Mistr namaluje smrt na bílou masku.
Cesta labyrintem je nesnadná, bloudění dlouhé, a udělat krok zpět je někdy stejně obtížné, jako udělat ten dopředu...:-)*
12.06.2024 22:02:00 | cappuccinogirl
Už jsem se lekl, že bude o DiCapriovi:-)
12.06.2024 21:24:09 | Žluťák