A vzduch se ani nepohne

A vzduch se ani nepohne

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

............

~~~~~~~~
Otevřít ledničku
když venku slunce pálí
zmrzlina,ledňáček
osvěžení pravý
pak sedne trochu blíž
i ten kdo z venku přijde
štěstím mu oči zazáří
...totiž studené pivo najde,

stále je mu teplo
vzduch se ani nepohne
on tu svoji ledničku
snad zničeho nic obejme
potom jen tak pomyslí
milá,jsi tak chladivá
pak se té myšlence usmál
...i tak to chodívá,

ledničku mít v náručí
a jenom tak poslouchat
jak z rádia o počasí
stále jen budou povídat
ne,to muselo se mi snad zdát
a zašel do koupelny
studenou vodou se sprchovat
...je to fajn si libovat,
nebo se litovat?

~~~~~~~~

.............

Autor Květka Š., 13.06.2024
Přečteno 56x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, enigman, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jestli na té lednici stojí bysta samotného velikého Josifa Vissarionoviče Stalina tak ta prázdná lednice ve mě evokuje hladomor, který vyvolal. Báseň vtipná, ale lednice plná Plzeňského prazdroje by to podtrhla líp.

14.06.2024 06:39:03 | Jiří I.Zahradník

líbí

až jsem se orosil...jdu si dát jedno...

13.06.2024 20:29:14 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí