Milujem život
V samote zamyslený
smutný neveselý
je ti ľúto, že pomreli
časy, ktoré odleteli.
Tvoje sny bez ceny,
adresára našli,
ako blesky na nebi,
ktoré rýchlo zhasli.
Že ťa stíha osud krutý,
pomysli si: to byť musí:
aj takto život chutí,
kto netrpí, nič neskúsi?
Ako dlho trvá smútok?
Radosť sa nezunuje?
Či pútnik v daždi búrok
v tôni neoddychuje?
A či smutný budeš bývať,
či budeš bývať veselý,
vždy sa okolo môže dívať
milovať svet celý.