Na náhrdelníku,
čo objíma mi
snehovobiely krk
je presne toľko
perličiek
koľko ešte rán
sa nepozdravíme
budeš na mňa
niekedy myslieť?
Ja na teba stále
pri rannej káve
pri novej stránke
bestselleru minulého
storočia
dni sa ešte predĺžia
ale ja si pri zlatej hodinke
predstavím ako sa ti
slnko odráža od špičky
chlapčenskej ofinky
snáď k tebe
bude leto
priaznivé a aspoň
jediný raz
si pomyslíš
aké by to asi bolo
keby kávu ráno
pijeme spolu.