Tři kaštánky

Tři kaštánky

Anotace: O něčem, co už vyhaslo, ovšem básnička a vzpomínka přetrvá, žejo… (-: Čtenáři dlužím vysvětlení, a to, že název básničky neodráží její obsah. Nicméně byly to právě tři kaštany, které dotyčná držela v ruce, když život načrtával popisovanou chvíli.

Jasmínů vonný květ
procházel se tiše Petřínem,
když točil se s námi nový svět
a v hlavách mnoho otázek,
zdali jako řeka a oblázek
v moři dojmů k sobě patříme.
Snad ještě víc než líbat
ty jemné lístky růže v zajetí
a do tmy společně se dívat,
bylo spočinutí v mlčenlivém objetí.
Netřeba bylo zbytečných slov, k čemu hlasu,
stačilo pár akordů v copu hravých vlasů.
Snad to nebyl pouhý fantazie sen,
ale vlahým jarním deštěm křtěný den.
Děkuji Tobě i bližním tam nahoru
cítíc něhu, úctu, ryzí cit i pokoru.
Autor Lionhead, 15.06.2024
Přečteno 26x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Tomcat, mkinka, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí