Špináva poetika
v podchode
na stanici
chlap a jeho
harmonika
v hlbokom
klobúku
namiesto mincí
cinkajú kyslé pohľady
ľudí, čo sa náhlia
svet včerajška
harmonika vyhráva
lúdia sa z nej
zamatové melódie
koľko vlakov ešte
príde
kým zlatisté
slnko
nad klobúkom
výjde?