nechci se rouhat
ale víte
už vážně mě tu
nebavíte
snad jednou za čas
trochu vášně
vytryskne z bláta
prostopášně
jako když mistr
svoje noty
vyplivne kamsi
do nicoty
uší, jež nemají
té moci
uslyšet v hloubi duše
pocit
jaké to je
když Bůh si zpívá
když báseň žije
ne přežívá
a místo stesků
nebo pláče
si jako vrabec
šťastně skáče
No tedy... když báseň žije... to je super vyjádření... hned mi naskočilo, co by mi asi řekly ty moje, kdyby si mne coby autorku vzaly do parády...a promluvily si se mnou...stopro by to vzaly pěkně od plic:-))) A já bych si najednou připadala menší..a menší...a ještě menší...až bych byla tím básňovým trpajzíkem, co stopne si vrabčáčí taxi a vzlétne tam někam do oblak, aby zas aspoň na chvilku moh hodit všechno za hlavu...:-)))
PS: básně hozený do lit řeky-někdy pohladěj hladinu, někdy jako oblázky udělaj pár žabiček a někdy jako pořádnej kus šutru zčeřej hladinu všeho okolo...a leckterej vodník má pak naprosto nečekaně bouli:-)))
18.06.2024 13:20:00 | cappuccinogirl
Postavit se pravdě čelem je první krok... kamsi... ke druhému... asi:-)
Taky zvažuji dovolenou na zotavenou... ostatních.
18.06.2024 07:19:09 | Žluťák
ano, je to velmi ozdravné, můžu potvrdit
18.06.2024 07:52:06 | zase já
Věřím:-)
Každá závislost vyžaduje detox a pokud pacient závislost neguje, nebo bagatelizuje, tak dvojnásob...
18.06.2024 20:16:13 | Žluťák