Bola mi daná výsada byť človekom,
môžem sa zavrieť doma, zúfať si,
či zadúšať sa radosťou nad životom.
Z okna zízať na svet, pripíjať si zas a znovu
s poloprázdnym pohárom a povzdychom:
Čo je toto za dobu?
Avšak pozrime sa na to s odstupom
Nemusím sa hrbiť v húštinách,
loviť oštepom,
stačí občas zdvihnúť telefón...