Silnice plná kaluží,
v nichž se topí mraky,
s vykulenýma očima,
lstivě do nich hledí.
Všechno je vzdálené a neznámé,
ponuře šedé, cizí.
Mlha, jako sen, spadla na listí osiky,
zůstala tichá, nehybná.
Do unavených, neznámých dálek
odnáší vítr hlasy ptačí.
Jako symbol nekonečného smutku,
obloha mění se v průzračný blankyt.
A ráno hledí rozpustile,
do prázdných oken zlatým okem,
chtíc zapomenout na sebe,
v odrazu zrcadla.