Odpusť

Odpusť

Nech to jít.  

Nech to být.  

 

"Nemůžu. Nemůžu."  

"Já to nedokážu."  

 

Odpusť. Odpusť.  

Tíhu v duši propusť.  

 

"Víš, co mi udělal!"  

"Víš, co všechno spáchal!"

 

Proč to nenecháš jít?  

Proč to nenecháš být?

 

"Vytrestat se ho snažím."  

"Po tomhle toužím."

 

Vytrestáš sebe, nebo jeho?  

Když jeho svědomí je svědomí mrtvého?

 

"Já nevím jak."  

"Ale měl by pykat."

 

Odpuštění. Odpuštění.  

Je řešení.  

 

"Odpouštět nevím jak."  

"Když zášť mám v žilách."

 

To, že odpustíš,  

jeho chování správným neučíš.  

 

To, že odpustíš,  

své srdce před zkázou zachráníš.

 

Odpustit neznamená zapomenout,  

ani minulé činy stranou odtrhnout.

 

Je to dar, který sobě můžeš dát,  

a uhlíky v srdci rozdmýchat.

 

"Vidím to, odpuštění je cesta k míru."  

"Ale ještě zbývá cesta přes tisíce světadílů."

 

Naučíš se, kdy pustit,  

a kdy držet.

 

Odpouštět je umění života,  

to, že ho člověk piluje, je jistota.

 

 

Autor Anezka.M, 20.06.2024
Přečteno 52x
Tipy 16
Poslední tipující: Ondra, Marcone, Kan, Tomcat, Žluťák, Chane, mkinka, Sonador, Psavec, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tahle je zatím ta nej, co jsem od tebe četla...moc se ti povedla a v tom, o čem píšeš, máš obrovskou pravdu...
Děkuji ti za tohle dílko.

20.06.2024 23:31:31 | cappuccinogirl

Děkuji :D

21.06.2024 06:54:04 | Anezka.M

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí