Náhodné probuzení;
náhlý hlas,
nebo vzpomínka ?
Někde v nás
varovně zacinká:
a ze spánku nic už není.
Podivný sen a nepřestává;
stalo se -
je možné vysvětlení ?
Na stříbrném podnose
kaviár není:
všechno se zamotává.
Duše chce spát,
hlava však nedovolí;
něco je v nepořádku ?
Vydá se do okolí
pro báseň, pro pohádku,
kde píše se, jak ukolébat.