Ahoj tati
AHOJ TATI
Ahoj tati, volám ti po sté,
s voláním přichází mé přání prosté,
ať přijde mi od tebe aspoň řádka,
ať řekneš mi „ahoj“ do sluchátka.
Chtěl bych ti toho tolik říct:
Kolik jsem sfoukl na dortech svíc.
Jak dospěla tvá vnoučata,
jak jsou chytrá a mají srdce ze zlata.
Jak pomalu stárnu a vlas už šediví,
jak někdy brečím, když mě nevidí.
Jak chutná mi džbánek vína,
jak na tebe myslím, když s kamarády zpívám.
Jak našel jsem svoji spřízněnou duši,
jak nám to i po padesátce sluší.
Jak uspěl jsem někdy a někdy selhal.
Říkám ti pravdu, tobě bych nelhal.
Jak vzpomínám s úsměvem na moje mládí,
jak jsi mě učil, a přitom jsme si hráli.
Jak jsi říkal, že „mi dáš pěstí“
I vtom bylo mého dětství štěstí.
Zas zavolám znova, s bláznivou nadějí,
vím, že se dočkám, dřív nebo později
Přečteno 82x
Tipy 23
Poslední tipující: Veru, Marťas9, Frr, enigman, Sstano, Paulín, Tomcat, Anfádis, martinaV, mkinka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)