12. Podzim 1974
slunce umírá
mlha tváře skrývá
podzim přichází
a jeho vítr přináší
rána střízlivá
a snění večerů
kde nikdy nemůžeš být sám
protože musíš žít z práce druhých
a oni z Tvé
pro lidi v autobusech a anonymních tramvajích
pro babičky hrabajících se v popelnicích
pro řečníky v televizích
pro blázny, kteří nežili náš šílený život
pro traktory oranišť nedozírných
ale jejich dávné vzpomínky
vnitřní svět jogínů
chladný déšť
srdcí žár
nemuzes jim nikdy dát
musíš jít za svou láskou
kterou v kinech neuvidíš
v tváři soumraků
v berli mrzáků
v drátech koncentráků
poznat zlo od dobra
a skrýt pravdu
protože každý chce svoji vnutit ostatním
a chce být králem se zlatou korunou
země se proto stane pustinou
že jeden znamení kříže má
a druhý z poháru chce pít
láska, která nepočká
láska, která nepočká
láska, která nečeká a nepřichází sama
Přečteno 61x
Tipy 4
Poslední tipující: Tomcat, cappuccinogirl, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)