Honcům vstříc

Honcům vstříc

Ráno je mlhavé a rozechvělé
babí léto sestoupilo níž
trubky honců proznívají lesem

Smíme rozběhnout se proti sítím
proti střelám cizích tváří
smíme dnes zemřít

Honci jsou cizáci, břídilové
strach přelije se v otupení
smrt probudí se vábením
jsou stále blíž, snad na dotek
ještě dvě věty, tři slova
poslední údery, úděs
až zamotáni do sítí
a s prostřelenou hrudí
cítíme se konečně svobodní...
Autor RadekČ, 29.06.2024
Přečteno 55x
Tipy 13
Poslední tipující: Jan Kacíř, Ophelia81, mkinka, Fialový metal, jort1, Anfádis, zase já, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Silná báseň! Moc!

29.06.2024 14:31:13 | cappuccinogirl

líbí

Děkuji

01.07.2024 08:29:57 | RadekČ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí