V Paláci mlžných oblaků
hemží se stíny.
Zahléd jsem přítele?
Ne, byl to někdo jiný.
Rozhovor zaniká
v šustění hedvábí;
k hostině sešli se
hrdličky s jestřáby.
V jezeře tisíc ryb
a všechny plují u dna,
večerní vánek
čeří hladinu jen místy.
Konverzace je nudná
a obzor čistý.