Koutek

Koutek

Anotace: O domovu, tedy o koutku přírody, kde je člověku fajn, a taky trochu stesku, co bude, až...

Koutek

Kouzelné místo na zemi znám
Tam já se znavený skládám
Ráno se potom probudím
Bývá to pro mne balzám...

Mohu se kolem rozhlédnout
Děkovat za vše Bohu
Že se zas živý probouzím
A že jsem uprostřed shonu...

Všechno mně jde pěkně od ruky
Řekl bych, že to vše zdolám
Najednou sluníčko zapadá
A já ještě hotovo nemám...

Nejsem já jediný na světě
Nejsme tu ani dva
Vždyť je nás takových tisíce
Kdo tyhle starosti má...

Večer když znaven uléhám
Myšlenky své si skládám
V kraji tom našem kouzelném
O věcech neznámých bádám...

Kolik jen věků přede mnou
Lopotou tady žilo
Nikdo by neuměl spočítat
Kolik jich jenom bylo...

My jsme tu nyní na zemi
Každý svůj kousek majíc
Až naše svíčka dohoří
Také to bude za nic...

Autor Nálim, 30.06.2024
Přečteno 52x
Tipy 4
Poslední tipující: Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí