Včera jsem poslal ti kytici květů,
ani psaníčkem ses mi neozvala.
Jsi jako jestřáb, co loví v letu,
krutá, na jiného ses usmívala.
V dešti postávám pod oknem tvým,
a doufám, že mně alespoň zamáváš,
ty jen se díváš a s mým zoufalstvím,
jak toulavého psa, stát necháváš.
Dnes báseň, pro tebe, o lásce mám,
po komorné, tvé, jsem ji odeslal.
Jsi pro mne jedinou, já ti přísahám,
pro tebe duši svou bych, i čertu dal.
Kolik je s láskou trápení, už vím;
a k lásce ? Nikoho nepřinutím.
Tak ráda dostala bych kytici květů
tak ráda řekla bych si - hola, láska je tu!
Tak ráda slyšela bych tvoje srdce bít
a věděla, že bije pro mě...
však mne vždy někdo předběhne,
(teď asi zrovna pokojská)
a možná proto v mém domě
v mé srdeční komoře
je smutno, není, kdo by láskou zahořel...
tohle stopro není sonet, ale nějak se mi chtělo psát
a rýmovat
a s tebou...chvilku bejt... příteli:-*
01.07.2024 17:08:24 | cappuccinogirl
Pravda, není to sonet, ale je to velice pěkná spontánní báseň. Děkuji za ni i za komentář. :-))
01.07.2024 18:08:25 | Kan
Jo, sponntánní, to je přesný slovo...
PS: Už mám doma tu bichli o Antice, hned jak si udělám chvilku, prolistuju...už teď mi něco říká, že budu žasnout:-)
01.07.2024 18:34:42 | cappuccinogirl
To budeš mít za dlouhých zimních večerů co dělat. Je to velmi zajímavé čtení. :-))
01.07.2024 20:32:39 | Kan