Detská izba

Detská izba

Tvoja izba
je aj mojím detstvom
temná kobka
ožiarená radosťou
sviežej mladosti
vždy sa sebecky
poteším, keď sa tvoje
kľukaté cesty prestanú krížiť
s ľuďmi, ktorí nás pripravujú
o momenty eskapizmu
pamätám si na prvú
hnusne horkú cigaretu
z vášho balkóna
otočený je k hradu
videli sme toľko západov
teraz ich musíme
vyhľadávať potajme,
lebo sme každá v páre
štyria dve udusia
odstrihnú im
perleťové krídla
prísť môžem až keď
nepoznaného hosťa
patrične obslúžim,
pobavím a uložím
do postele
až potom,
ale to je vlastne neskoro
a už nikam sa ísť nedá
musím sa venovať
mladosť odlieta
posledná nádej
chytá sa ako topiaci
som naspäť v tej izbe
pokojná nedeľa
počuť len praskanie
iskry na cigaretovej špičke 
na obzore sa zjaví ďalší hosť
je však ešte stále dosť ďaleko
máme čas,
čo sa zas zapálilo
ešte má čas tlieť.

Autor Pettie, 02.07.2024
Přečteno 52x
Tipy 8
Poslední tipující: Kubíno, Ondra, Psavec, J's .., mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí