Zde leží;
leží a nedýchá.
Opilý na nábřeží
ulehnul do ticha.
Zanechal psaní ?
Ale, kdeže,
odešel za svítání,
prý do manéže.
Svět byl mu manéží,
když opilý byl
kořalkou z protěží,
o slávě snil.
A, teď tu leží,
klaun bez publika.
Své si střeží
tajemství kolibříka.