Milujúca múdrosť

Milujúca múdrosť

Liter..
Prichádzam a čítam staré,
prichádzam a znova prežívam.

A ťažko mi je.

Pripomenul si boje,
tak malé a predsa veľké zároveň.
Tak živo živé,
plné,
láskavé.

Lebo ju tam niekde cítim.
Hľadám ju medzi rozpakmi,
medzi hnevom, smútkom,
medzi každou básňou,
ktorú sem napísala.

Hľadám Zuzku, ktorá tam niekde bola
a bola ochotná meniť svet.
Bola pripravená dať všetko,
minimálne na papier.

Boli to básne neskúsené,
plné otázok,
na ktoré doteraz nemám odpovede.
Len už sa na nich nepýtam.

Prišli iné,
klamlivo väčšie..
A predsa,
keď čítam tieto riadky,
snažím sa sama sebe podobať.

Nebojácne dať všetko,
bez rezervy.
Hoci teraz tak nemám rada, keď zasvieti.

Vezmi ma a schovaj medzi riadkami.
Tam mi bude bezpečne, aspoň na chvíľu.

Tak zasa o pár rokov, drahá Sofia,
ty moja milujúca múdrosť.
Autor Sofia Filein, 05.07.2024
Přečteno 48x
Tipy 7
Poslední tipující: jort1, Psavec, jitoush, mkinka, zase já
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí